21/09/2021
Voorpost voert actie bij attractiepark Duinrell in het Zuid-Hollandse Wassenaar. En niet voor het eerst. De eigenaren van het pret- en vakantiepark verhuren namelijk bijna ieder jaar de vakantiehuisjes aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Zodra de laatste toeristen de huisjes in het najaar verlaten komen de asielzoekers erin. In het voorjaar, wanneer de huisjes uitgewoond zijn, gaan de asielnemers eruit en worden de huisjes voor veel geld op kosten van de gemeenschap opgeknapt. En dan worden ze weer verhuurd aan de hardwerkende burger die een bom duiten moet neerleggen voor een frisse nieuwe vakantiewoning. Kassa dus voor de eigenaren Roderick en Philip van Zuylen van Nijevelt, die vermoedelijk niet wonen tussen de asielzoekers die uiteindelijk in de maatschappij worden geplaatst. Maar liefst 930 asielnemers worden in de gemeente geplaatst. De buurtbewoners zijn woedend, maar kunnen weinig beginnen tegen de machtige familie.

De komst van de activisten van Voorpost werd gelukkig niet op prijs gesteld. Al gauw verschenen de politieauto’s bij het park en werden de activisten nauwlettend in de gaten gehouden. De Voorposters waren voorzien van spandoeken en vlaggen en maakten met leuzen hun ongenoegen kenbaar. Passerende buurtbewoners waren positiever dan de medewerkers van het park. Menig duimpje ging omhoog.

Voor Voorpost is de massa-immigratie onaanvaardbaar. De centra moeten sluiten, het COA moet worden opgeheven en collaborateurs zoals die van Duinrell moeten worden berecht. Het is tijd voor een radicale wijziging in het asielbeleid. Duinrell, tot binnenkort!