Hoe een man als Nelson Mandela het tot president heeft geschopt van een land als Zuid Afrika, en hoe hij de Nobelprijs voor de vrede in de wacht heeft gesleept, is ons een raadsel.

Wat wij wel weten is dat Nelson Mandela verantwoordelijk is voor talloze terroristische aanslagen in Zuid Afrika, en dit met vele doden en gewonden tot gevolg.

Wat wij ook weten is dat Nelson Mandela mee verantwoordelijk is voor verschillende halsbandmoorden in zijn land, waarbij tegenstanders of andersdenkenden werden vermoord of verminkt op een vreselijke manier. Een met brandstof of hout gevulde autoband werd rond de nek van het slachtoffer gehangen en in brand gestoken. De meesten onder hen stierven een vreselijke dood.

Wat wij zeker weten is dat Nelson Mandela, zelfs als president zijnde, mee opriep om de blanke boeren in zijn land te vermoorden. Door zijn uitspraken zoals “kill de boer” is hij mede verantwoordelijk voor duizenden “plaasmoorde” op de blanke boeren en hun families. Op de meest beestachtige manieren worden baby’s, peuters, tieners, volwassenen en hoogbejaarden mishandeld, gefolterd en vermoord of voor dood achter gelaten.

Daarom kunnen wij het vandaag niet aan ons voorbij laten gaan, en wensen wij Nelson Mandela een “Gelukkige verjaardag” op die plaatsen waar hij zijn naam aan gegeven heeft.