Wat we doen

Voorpost streeft naar de hereniging van Vlaanderen en Nederland. De leden zijn afkomstig uit alle geledingen uit de Vlaamse en Nederlandse maatschappij. Liefde voor het volk staat voorop, liefde voor Vlaanderen en Nederland is de drijfveer. We willen als volk onze etnische en culturele eigenheid behouden. Wij richten ons op onderstaande thema’s.

Splits België, de Nederlanden één

Ruim 6 miljoen Zuid-Nederlanders, de Vlamingen, leven noodgedwongen in de Belgische staat. Door ingewikkelde constructies en wetgeving wordt die Belgische staat bijeen gehouden. Een onafhankelijk referendum voor onafhankelijkheid van Vlaanderen wordt structureel geblokkeerd door de machtsstructuren binnen diezelfde Belgische staat. In het huidige Nederland is er veel te weinig aandacht voor de Vlamingen. Dit heeft tot gevolg dat veel Vlamingen in een onbestuurbaar land leven dat ten koste gaat van de welvaart en de Vlaamse en Nederlandse identiteit wordt bedreigd.

Stop islamisering!

Verreweg de grootste groep immigranten van de afgelopen decennia zijn islamieten. Aanvankelijk stelden zij zich nederig op maar doordat zij met zoveel mensen hier aanwezig zijn, voelen zij zich sterk genoeg om eisen te stellen. Islamisering zien we vooral in de politiek terug. De islam heeft veel intolerante elementen, maar de huidige machthebbers steken hun kop in het zand. Moskeeën schieten als paddenstoelen uit de grond, halal maaltijden op scholen worden ingevoerd en Pasen en kerst worden vervangen door Suikerfeest en ramadan.

Islamisering
Omvolking

Strijd tegen omvolking

Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw kiezen de machthebbers voor ongecontroleerde immigratie. Nederlanders worden gestimuleerd om weinig kinderen te krijgen, terwijl ons Europa worst overspoeld met immigranten met desastreuze gevolgen. In de Nederlanden is inmiddels 20% van de bevolking van niet-westerse origine. Onze mensen voelen zich niet meer thuis in eigen land. Onze cultuur en tradities verdwijnen en grote steden lijken op Afrikaanse enclaves.

Verdedig onze cultuur

Zwarte Piet mag niet meer, kinderen mogen geen cowboy & indiaantje meer spelen, de kroket wordt uit de bedrijfskantine verbannen. Het huwelijk is niet meer voorbehouden voor man en vrouw. “Geachte heer/mevrouw” als aanhef wordt gezien als discriminerend, want niet genderneutraal. Kerstbomen worden verwijderd uit publieke ruimtes. Zelfs onze taal wordt aangepast naar het linkse ideaal (wit ipv blank). Enzovoorts. Los gezien van elkaar zijn het allemaal relatief kleine zaken, maar alles bij elkaar zorgt het ervoor dat onze cultuur onder vuur ligt.

Plaasmoorde

Stop de plaasmoorden!

Sinds het ANC van Nelson Mandela aan de macht is in Zuid-Afrika zijn er al ruim 3000 blanke boeren vermoord op hun eigen erf, de plaas. De moorden worden uitgevoerd door zwarte aanhangers van het ANC, opgehitst door hun partij. De overheidsdiensten in Zuid-Afrika treden nauwelijks op. De blanke boeren voelen zich ernstig bedreigd, terwijl de internationale gemeenschap wegkijkt. De boeren in Zuid-Afrika zijn van oorsprong Nederlands. Het is daarom stuitend dat de Nederlandse regering geen aandacht heeft voor hun situatie.

Behoud Zwarte Piet

Zodra de goedheiligman naar de lage landen komt, zorgt Voorpost ervoor dat de traditionele Zwarte Pieten niet ontbreken. Voorpost zorgt ervoor dat Zwarte Piet duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Wij accepteren niet dat ons eeuwenoude volksfeest wordt aangevallen door mensen die onze tradities willen vernietigen.

Solidariteit met eigen volk

In december is Voorpost druk bezig met de voedselpakketten voor mensen in financiële nood. De voedselpakketten komen terecht bij gezinnen die in de steek zijn gelaten door onze regeringen. Terwijl er miljarden gaan naar projecten in het buitenland staan Nederlanders en Vlamingen er alleen voor.
Voorpost heeft een hart voor eigen volk en zet zich in voor diegenen die volgens de overheid geen recht hebben op sociale voorzieningen, maar dat wel degelijk nodig hebben.
Het hele jaar zamelen Voorposters geld in voor deze voedselpakketten. In november worden duizenden personen en bedrijven aangeschreven met een fantastisch financieel resultaat. Dit jaar kunnen we bijna 500! pakketten samenstellen en bezorgen bij hen die het zo hard nodig hebben.

Vrijheid van meningsuiting

Voorpost heeft te maken met staatsrepressie. We mogen niet meer vrij zeggen wat we denken. Diverse processen hangen aan onze broek met als meest bekende natuurlijk ‘de 4 van Mechelen’in 2021. De inhoudelijke ruimte om vrij te spreken wordt kleiner en kleiner.
Als actiegroep zijn wij vaak terug te vinden op straat maar ook daar doen overheden er alles aan om ons te dwarsbomen. Als we willen demonstreren worden kosten nog moeiten gespaard om een overdreven grote politiemacht op de been te brengen onder het mom van ‘Voorpost is een gevaarlijke club’.
Terwijl klimaatactivisten, BLM-betogingen en krakers vrij hun gang mogen gaan, worden aan Voorpost allerlei voorwaarden gesteld om te mogen actievoeren of betogen. Daarom kiest Voorpost er vaak voor om stil te mobiliseren maar ook dat pakt steeds fysieker uit. Nationalisten lijken wel vogelvrij verklaard.