Een nieuw initiatief werd boven het doopvont gehouden. Het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi werd uitgebreid tot een groots Voorpostfamiliefeest. Het bleek een schot in de roos.
We mochten in Oostmalle een 200-tal leden en sympathisanten verwelkomen die konden genieten van een ruim aanbod aan activiteiten.

De pannenkoeken van tante Gusta werden erg gesmaakt evenals de vlaaien en later op de avond de kip aan ’t spit! Kinderen en volwassenen konden hun behendigheid testen via de talrijke volksspelen. Op een prachtig overdekt springkasteel konden de kinderen al hun energie kwijt waarna ze konden genieten van een ijsje. An had twee uur lang de handen vol om de kinderen te grimeren en zelfs enkele volwassenen konden niet weerstaan aan de verleiding.

Het optreden van de Speelschaar Ossaart kende een enorm succes. In prachtige traditionele kledij was hun optreden een streling voor het oog. Zij openden met een spectaculaire zwaarddans die gevolgd werd door talrijke volksdansen waarbij ook de toeschouwers, volwassenen en kinderen betrokken werden. Verder kon men terecht in een film- en tentoonstellingszaaltje waarbij men een ruim overzicht kreeg van de Voorpostactiviteiten en -acties. Ook de Voorpost verkoopstand mocht rekenen op heel wat kopers die zich konden bevoorraden met het nodige propagandamateriaal en T-hemden met politieke teksten.
Uiteraard vergeten we het Heel-Nederlandsvoetbaltornooi niet. Onder leiding van Dave werd er sportief gestreden voor de wisselbeker. De winnaars van het toernooi waren dit jaar Voorpost Nederland Rijnmond.

De uitslag van dit jaar:
1. Voorpost Rijnmond
2. Vlaams Belang Jongeren (VBJ)
3. Natioanlistische Studentenvereniging (NSV)
4. Voorpost Antwerpen

We kunnen terugblikken op een bijzonder geslaagde familiedag zeker voor herhaling vatbaar. We houden er aan alle voorposters te bedanken die zich hebben uitgesloofd om van deze dag een echt succes te maken! Verder danken we het VNJ voor de kinderopvang, de Speelschaar Ossaart voor hun fantastisch optreden, Sabine die voor de zoveelste keer weer zorgde voor volkse muziek, de EHBO vrijwilliger Patrick voor de volksspelen en natuurlijk alle aanwezigen en alle medewerkers die we mochten vergeten zijn. Het was een fantastische dag!

Meer foto’s zijn hier te bekijken.