Op de dagorde van de gemeenteraad van Gent stond er op maandag 17 november 2014 het toekennen van straatnaamborden aan o.m. Mandela, Walter Sisulu en Miriam Makeba. Allemaal zwarte ‘vrijheidsstrijders ‘ uit Zuid-Afrika.

Dat Mandela de stichter was van ‘Umkhonto we Siswe’ (de gewapende vleugel van het ANC) die verantwoordelijk was voor tal van bomaanslagen waarbij heel wat onschuldige slachtoffers vielen was blijkbaar geen enkel probleem. Miriam Makeba was getrouwd met de leider van de Amerikaanse Black Panthers die nooit voor geweld terugdeinsden.

Dit alles was voor Voorpost reden genoeg om voor en tijdens de gemeenteraad te protesteren. Tijdens die gemeenteraad hield gemeenteraadslid Johan Deckmijn van het Vlaams Belang overigens een schitterende goed gedocumenteerde tussenkomst die dezelfde bevindingen als die van Voorpost inhield.

Bij de eigenlijke actie ontplooide Voorpost voor het stadhuis spandoeken en affiches met o.a. een aanklacht tegen de halsbandmoorden (vaak uitgevoerd door ANC militanten op vermeende zwarte ‘collaborateurs’) en de moorden op meer dan duizend Zuid-Afrikaanse blanke boeren sinds 1994. Tijdens de gemeenteraad zelf ontvouwden enkele Voorpost militanten een spandoek met als tekst ‘geen straatnamen voor moordenaars’. Uiteraard werden deze militanten door de politie de zaal uitgezet.

Voorpost wil en zal nooit haar Dietse volksgenoten in Suid-Afrika vergeten en hen altijd trachten bij te staan op eender welke manier, net zoals bij deze gemeenteraad! De ANC terreur en hedendaagse ellende in Zuid-Afrika mogen niet vergeten noch genegeerd worden! Ons vir jou Suid-Afrika!

20141117actiestraatnaamborden5