In het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam wordt op 13 april 2019 de Afrikadag georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend feestje van overwegend blanke links-naïeve mensen die vanuit de grachtengordel bepalen wat goed is voor Afrika en wie de schuld op zich moet nemen van alle problemen op dat continent. Uiteraard ontbreekt op deze dag een zeer belangrijk thema: de Plaasmoorden in Zuid-Afrika. Vanuit Voorpost hebben we geprobeerd aan deze dag deel te nemen om het drama van de Plaasmoorden toe te lichten.

Vorig jaar stond Voorpost ook voor de deur met een bescheiden groep. Dit jaar nodigen wij meer mensen uit om deel te nemen aan ons protest tegen het verzwijgen van de genocide in Zuid-Afrika.

Sinds de vrijlating van de terrorist Nelson Mandela zijn de moorden en aanvallen op blanke Zuid-Afrikanen schering en inslag. Na zijn dood is dit zelfs in een stroomversnelling gekomen. De westerse media en politiek blijven echter wegkijken.
De nieuwe Zuid-Afrikaanse president Matamala Cyril Ramaphosa heeft onlangs verklaard dat hij wil doorgaan met ‘het afpakken van land van blanke boeren’. Dit is een regelrechte oorlogsverklaring aan de boerenbevolking. Eerder deed de corrupte dictator Mugabe in Zimbabwe hetzelfde; het gevolg was een totale ineenstorting van de landbouwproductie.

De houding van de huidige Zuid-Afrikaanse president draagt bij aan een klimaat van haat en onverdraagzaamheid jegens Zuid-Afrikaanse blanken. Sinds de vrijlating van Mandela zijn al ruim 5.000 blanke boeren vermoord. De moorden en aanvallen kenmerken zich vaak door een ongekende wreedheid en hebben niets te maken met het ongedaan maken van onrecht tijdens de apartheidsperiode. De moordenaars laten immers vaak waardevolle bezittingen achter. Het is hen duidelijk te doen om de afkomst van de slachtoffers.

Afrikadag moet een dag zijn van alle bewoners van Afrika, dus ook voor de Afrikaners en andere Zuid-Afrikaanse blanken. Het is tijd voor een nieuw activisme tegen haat en onverdraagzaamheid.
Stop het antiblank racisme in Zuid-Afrika!
Stop de moorden op blanke boeren!

Voorpost organiseert daarom op zaterdag 13 april voor de deur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen een manifestatie.

Aanvang: 9u15
Adres: Mauritskade 63 – Amsterdam
Info: [email protected]

Belangrijk:
Spandoeken: uitsluitend de door Voorpost meegenomen spandoeken
Toegelaten vlaggen: Transvaalvlag, Oranje-blanje-bleu, Nederlands, Vlaams
Vragen? [email protected]