Een driehonderd à driehonderdvijftig Vlamingen gaven gevolg aan de oproep van Voorpost om in het centrum van Antwerpen te betogen tegen het ritueel slachten en de steeds verder schrijdende islamisering van Vlaanderen, de Nederlanden en Europa.

Op de bijzonder mooie en druk bezochte Handschoenmarkt werd verzamelen geblazen. Actieleider Nick Van Mieghem verwelkomde de deelnemers en gaf de nodige richtlijnen. Daarna werd het woord gevoerd door Rob Verreycken waarna de betoging van start ging. Het werd een geanimeerde manifestatie en de slogans ‘Geen halal in onze stad’, en ‘Wij zijn het moe, grenzen toe’ weerkaatsten tegen de gevels van de huizen. Na een vrij grote omloop werd de manifestatie ontbonden op dezelfde plek als vanwaaruit ze gestart was. Heel wat toeristen en zonnekloppers op de talrijke terrassen konden mee genieten  van de goed onderbouwde slottoespraak van onze voorzitter Bart Vanpachtenbeke waarna de betoging afgesloten werd met een daverende Vlaamse Leeuw.

Voorpost houdt er aan alle deelnemers te bedanken voor hun deelname aan deze belangrijke manifestatie. Dat de aandacht van de media bijzonder miniem was zal niemand verwonderen, zij trachten immers al langer kritische stemmen te negeren. Het zal Voorpost er zeker niet van weerhouden de strijd onvermoeid voort te zetten ten bate van het volk van de Lage landen!

______
Bekijk hier het filmpje met beelden van de betoging!


Bekijk hier nog meer foto’s!