02-05-06/2017
Een super weekeinde werd het met een veertigtal militanten. Een weekeinde dat in het teken stond van de ‘Grooten oorlog’. Er werden dan ook twee vormingssessies voorzien die rechtstreeks verband hielden met deze oorlog.

Op zaterdagmorgen bracht Patrick een knappe voordracht met tal van interessante foto´s over de ‘slag van Passendaele’ 100 jaar geleden. Op zondagmorgen was het de beurt aan Luc die de geschiedenis bracht van ‘IJzerbedevaart naar IJerwake’. Hij schetste het ontstaan van de IJzerbedevaarten en de hele droevige geschiedenis van een IJzerbedevaartcomité dat zijn oorspronkelijke doelstellingen verloochende wat uiteindelijk tot gevolg had dat werd overgegaan tot de oprichting van IJzerwake. De IJzerwake die nu al reeds meer dan tien jaar een IJzerwake organiseert te Steenstraete aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck.
Tot slot richtte ook IJzerwakevoorzitter Wim De Wit nog het woord tot de voorpostmilitanten om deze te bedanken voor hun jaarlijkse inzet bij de organisatie van de IJzerwake.

Verder werd een kritisch bezoek gebracht aan het museum in de IJzertoren met gevatte commentaar en opmerkingen door Johan Vanslambrouck.

Op zaterdagmiddag werden onder een stralende zon volksspelen georganiseerd knap in mekaar gestoken door Dave en Volkerd.
En zondagavond werd het kampvuur aangestoken en dat bleef branden tot in de vroege morgenuurtjes.

Blijft dank te zeggen aan ieder die bijgedragen heeft aan de voorbereiding en het welslagen van dit fantastisch weekeinde. Laten we de koks niet vergeten Ludo, Carine en Peter die weer zorgden voor heerlijke maaltijden.

Omdat beelden veel meer zeggen dan woorden brengen we een uitgebreid fotoverslag van dit topweekeinde.