14/04/2018
Voorpost heeft actie gevoerd tegen de Plaasmoorden in Zuid-Afrika. De actie vond plaats voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam waar de jaarlijkse Afrikadag werd georganiseerd.
Het oninteressante programma was vooral bestemd voor het linksliberale publiek, diversiteitsdrammers als Lilianne Ploumen, Fatima Elatik en George Sorestrekpop Judith Sargentini hebben nu eenmaal geen hoogstaande boodschap. Desalniettemin nam Voorpost de gelegenheid ten baat om de bezoekers van Afrikadag te informeren over de genocide in Zuid-Afrika welke daar nu plaatsvindt. Ondanks de actualiteit en ondanks dat Zuid-Afrika al jaren hoog genoteerd staat bij Genocide Watch, waren de Plaasmoorden dit jaar geen thema in het programma.

Sinds de vrijlating van de terrorist Nelson Mandela zijn moorden op blanke Zuid-Afrikanen schering en inslag. En na zijn dood is dat in een stroomversnelling gekomen. De westerse media en politiek kijken weg.
De nieuwe Zuid-Afrikaanse president Matamala Cyril Ramaphosa heeft onlangs verklaard dat hij wil doorgaan met ‘het afpakken van land van blanke boeren’. Dit is een regelrechte oorlogsverklaring aan de boerenbevolking. Eerder deed de corrupte dictator Mugabe in Zimbabwe hetzelfde. Gevolg een ineenstorting van de landbouwproductie.

De houding van de huidige president draagt bij aan een klimaat van haat en onverdraagzaamheid jegens blanken. Sinds de vrijlating van Mandela zijn al ruim 5.000 blanke Boeren vermoord. Veelal op hun boerderijen (’plaas’). De moorden kenmerken zich vaak door een ongekende wreedheid. De aanvallen op de boerderijen hebben niets te maken met het ongedaan maken van onrecht tijdens de apartheidsperiode. De moordenaars laten vaak waardevolle bezittingen achter. Het is hen duidelijk te doen om de afkomst van de slachtoffers.

Voorpost voerde actie met een spandoek met de tekst ‘stop de moorden op blanke boeren!’ en deelde folders uit aan de bezoekers van het evenement.

Stop het antiblank racisme in Zuid-Afrika!
Stop de moorden op blanke boeren!