02/01/2022
Zondag 2 januari deed Voorpost Nederland mee aan het nationale protest tegen de coronamaatregelen in Amsterdam. De mars begon op het Museumplein en eindigde in het Westerpark. Daar werden meerdere stevige toespraken gehouden, onder andere door Kamerleden Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen.

Voorpost was prominent aanwezig om een krachtig signaal af te geven tegen de verlenging van de lockdown en andere vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. We stonden er ook voor de Nederlandse kinderen, deze worden het hardst getroffen door de onverklaarbare maatregelen van het liberale Rutte-regime. De Voorposters droegen Prinsenvlaggen met zich mee en deelden honderden zelfklevers uit aan mededemonstranten. Meerdere nieuwe mensen liepen mee met onze groep, en een aantal daarvan hebben we mogen verwelkomen als nieuw lid!

De demonstratie domineerde na afloop nog dagenlang het nationale nieuws. Burgemeester Femke Halsema had namelijk geprobeerd de demonstratie te verbieden, maar het verbod kon geen standhouden door de massale opkomst. Er waren ruim 12.000 mensen aanwezig!