Een mooie wolkenlucht vormde de achtergrond voor het sportieve evenement van het jaar, het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi. Vorig jaar vond het plaats in Nederland, dus nu weer in Vlaanderen. Ditmaal in de omgeving van Aalst. Reeds voor de zestiende maal.

Nieuwkomer in het toernooi het N-SA trok al snel de aandacht door een 8-0 overwinning op het immer slecht spelende Voorpost Rijmond. Het N-SA had een jeugdige ploeg opgesteld en dat wierp al snel de vruchten af. Of komt het door het grootkapitaal van sponsor Fenris Postorder?

De afgelopen jaren deden de Dietse Kameraden opzien baren met hun spel’techniek’. Groot was dan ook de opluchting bij sommigen toen ze dit jaar niet op de ploegenlijst stonden vermeld. Dit was echter te vroeg gejuicht. De spelers van KIOT leken toch wel verdacht veel op de Dietse Kameraden van afgelopen jaren. De uitslagen van dit jaar bevestigen de stijgende trend van afgelopen jaren.

Radio Rapaille had ook dit jaar weer mooie hempjes aan. Waarschijnlijk om de aandacht van het mindere spelwerk af te leiden, want ook dit jaar leek het verder weer nergens op. Voorpost Midland bleef dit jaar achter in de verwachtingen, evenals gastheer Voorpost Aalst.
De meest sympathieke ploeg mag toch wel die van het VNJ worden genoemd. Vorig jaar toonden ze hun lef al in een wedstrijd tegen de Dietse Kameraden. Nu werd er zelfs een vrouwenploeg ingezet. En met succes. Ook het VNJ veegde de vloer aan met Voorpost Rijnmond.

De derde en vierde plaatsen konden worden verdeeld tussen Voorpost Antwerpen en Voorpost Leuven. De finale werd gespeeld tussen KIOT en het N-SA. Een tijd bleef het spannend en waren de kansen wisselend. Uiteindelijk moest de kracht van KIOT het aflegen tegen de souplesse van de N-SA-spelers. Een 1-2 kon worden bijgeschreven op het uitslagbord.

Na de maaltijd met friet met stoofvlees werden de prijzen uitgereikt. De wisselbeker is nu, voor het eerst, een jaar in handen van het N-SA. Volgend jaar wordt het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi gespeeld in Nederland op zaterdag 7 juli 2011.

De officiële uitslag top vier:
1.    N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief)
2.    KIOT (Kameraadschap Is Onze Troef)
3.    Voorpost Antwerpen
4.    Voorpost Leuven