Voorpost heeft een traditie opgebouwd om op de vooravond van de IJzerbedevaart zijn kameraadschapavond te houden. Natuurlijk gingen we dit jaar onze zangavond niet voor de IJzerbedevaart houden, maar wel de avond voor de IJzerwake!

Het was een prachtige kameraadschapavond! De aanwezigen waren het er over eens, dit is wat een zangavond moet zijn. Goede cantors, een zaal die duidelijk in stemming is om te zingen, en ook vooral geen ongewenste deelnemers die de sfeer verzieken! Voor diegenen die er dit jaar niet bij waren, zeker al noteren voor volgend jaar.

De militanten van Voorpost mochten nog eens vroeg uit de veren. Na een gesmaakt ontbijt in jeugdherberg de IJzerhoeve ging het richting Steenstrate. De Voorpostmilitanten droegen hier hun steentje bij aan de IJzerwake. We helpen mee met het opzetten van het nodige materiaal voor de IJzerwake, ordehandhaving, verkopen van programma’s, kortom, we zijn alomtegenwoordig op de weide. Tijdens het werk door genieten we natuurlijk mee van de IJzerwake die een groot succes geworden is! Al de lauwen ten spijt komt een vijfduizend man afgezakt naar deze eerste editie van de IJzerwake! Laat de media maar afbreken, wij waren er en weten beter, en met ons een heel deel andere bewuste Vlamingen.