Voorpost heeft actie gevoerd bij de buurtvergadering van de wijken Triniteit, Lievenspolder en Oudevaart in het Zeeuwse Terneuzen.

Al enige tijd wordt er gesproken over de komst van ‘asielzoekers’ naar de stad. Dit tot grote onvrede van de lokale bevolking. Op het oude Philipsterrein worden mogelijk asieleisers gehuisvest. De politiek blijft hier echter vaag over. Aangezien Voorpost bekend is met de overvaltechniek van gemeenteraden laten wij geen mogelijkheid onbenut om een tegengeluid te laten horen.

Activisten van Voorpost ontrolden tijdens de buurtvergadering met wethouder Cees Liefting een spandoek met de tekst ‘terrorisme moe? Grenzen toe!’. De actie kon bij veel aanwezigen rekenen op sympathie. De aanwezige agent was minder geamuseerd.

De activiteiten van Voorpost in Zeeland zijn dit jaar flink opgevoerd. Voor en na de succesvolle manifestatie in Middelburg hebben we vele nieuwe contacten opgedaan in de waterrijke provincie en dat resulteert in een toenemend aantal acties. Zeeland bezet? Kom met Voorpost in ’t verzet!

20160628_Terneuzen-2